Χρώματα, ευωδιές, ταξίδι στη φύση και την ιστορία απολαύσαμε μαθήτριες, μαθητές του Γ1 τμήματος του Μπελλενείου Γυμνασίου καθώς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, οπότε και εκδράμαμε στην Καζέρμα των βοτάνων. Πρόκειται για ένα επισκέψιμο αγρόκτημα που δημιουργήθηκε από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό του Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου και αποσκοπεί στην επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Βρίσκεται σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο Κουλούκι της Λέρου και σε απόσταση μόλις 600 μέτρα από το Λιμάνι Λακκίου.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην Caserma των βοτάνων  είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε βότανα που ευδοκιμούν στο νησί μας και κατακλύζουν το κτήμα με χρώματα και αρώματα. Μέντα, δίκταμο, λεμονοθύμαρο, ελίχρυσο, φασκόμηλο, θυμάρι και τόσα άλλα βότανα είδαμε, γνωρίσαμε, μυρίσαμε! Μάλιστα, ο κύριος Γεωργίου μοιράστηκε μαζί μας κατατοπιστικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες τόσο για την ιστορία της Καζέρμα όσο και γενικότερα του νησιού. Παράλληλα από την αυλή της Caserma θαυμάσαμε και την καταπληκτική θέα του PortoLago («λιμάνι λίμνη»).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν τόσο την ξενάγηση όσο και τα δημιουργικά παιχνίδια που ακολούθησαν. Ο «Ξερόλας», τα «Μουτζουρώματα», το «Δες και Πες», οι «Πικασοδρομίες» ήταν τα ευφάνταστα, ανοιξιάτικα παιχνιδίσματα στα οποία συμμετείχαν με ενθουσιασμό! Το νοστιμότατο κέρασμα από τους φιλόξενους οικοδεσπότες έκλεισε γλυκά την επίσκεψή μας, την οποία πραγματικά χαρήκαμε!